Глутамин-L-glutamine

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка глутамин,l-glutamine за възстановяване и сила

Борд меню

сряда, 4 ноември 2015 г.

Widgets

Прием на глутамин при диета

 Защо трябва да увеличим приема на l-glutamine при диета


Аминокиселините подпомагат изграждането на мускули и поддържането на мускулната маса по време на диети.Допълнителният глутамин е задължителен, при хора на диети за отслабване и билдери, които искат да изчистят мазнините и оформят своето тяло. Л-Глутамин намалява нуждата на организма от сладко и желание­то за приемане на алкохол.

Тъй като лесно преминава кръвно-мозъчната бариера, глутамин е наричан още „мозъчно гориво". В мозъка l-glutaminе се превръща в глутаминова киселина, която е от съществено и незаменимо значение за него.

Може ли да пия глутамин при диета за отслабване


Повишава се и количеството на ГАМК-GABA. Гама-аминобутират или гама-аминомаслена киселина, е необходима за поддържане на нормална­ функция на мозъка и умствената актив­ност.При диета сме подложени на сериозен стрес,тогава губим една трета от глутамин в мускулите.Ето защо при стрес,заболяване или не добро възстановяване, води до загуба на мускулна маса.Ако в организма има дос­татъчно и необходимо количество l-glutaminе, тези дупки ще бъдат избегнати.

Изслед­ване показва ,че прием на глутамин уве­личава количеството енергия, която се изгаря след хранене. След хранене,скоростта на обмяната  се повишава по принцип ,но приема на glutamine увеличава изразходването на енергия с почти 40-50 процента. Така ще изгориш повече кало­рии, но не само това а по-голяма част от тези калории ще са от въглехидрати и мазнини. l-glutaminе притежава качествата и потенциала, да поддържа изгаряне на мазнини през целия ден. И още нещо ,не на последно място начина, по който мастните клетки реагират на инсулина,инсулиновата чуствителност.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар